Image Hosted by ImageShack.us

dijous, 22 de juliol del 2010

Una bona notícia

Sovint ens agrada més queixar-nos que no pas valorar les bones coses que, de vegades, ens aporta la vida. Ja se sap que la política pot ser ingrata i molt dura. Avui, però, és un dia important per als anhels de llibertat dels pobles: la independència de Kosovo ha estat reconeguda pel Tribunal Internacional de La Haia. Aquest ha estat un fet sense precedents en el dret internacional públic ja que per primer cop un tribunal internacional dirimeix i sanciona sobre la independència d'un territori. No cal dir que la gran majoria d'estats de la UE ja havien reconegut la independència d'aquest nou estat que s'autoproclama "el més joves d'Europa i també les principals democràcies del món encapçalades pels EUA. Sèrbia, Eslovàquia, Corea del Nord, Veneçuela, Cuba Rússia i la pròpia Espanya es troben en el cantó oposat. Països, per diferents raons, de trist balanç democràtic. Actes com aquest posen a cadascú al seu lloc davant d'aquest jutge que és la història. Espanya està perdent credibilitat i moltes de les referències internacionals que havia aconseguit arran de la mort del dictador i l'accés la UE. Felicitem-nos tots plegats i dotem-nos de l'estímul i les capacitats suficients per fer el pas que d'altres ja han fet. Cada cop hi som més aprop. Avui com ahir i també com demà val la frase d?Adam Michnik: "la força de la raó sempre s'acaba imposant a la raó de la força".

1 comentari:

Núria ha dit...

En aquesta vida s'ha de lluitar amb fermesa per tot allò que creus que realment val la pena, i no s'ha de deixar passar cap oportunitat d'aconseguir-ho. I Catalunya, per mi, val realment la pena.

Ens hem d'arriscar i provar de pujar a trens que encara que ens donin opcions amb resultats incerts, sabem que ens donen com a mínim la opció de tirar endavant, i aconseguir les nostres fites. No es sap mai on està la bona oportunitat si no es prova.

No val a tenir por. La por a cometre els mateixos errors del passat ens atura, i no ens deixa agafar les oportunitats que tenim devant dels nassos. De vegades de tant senzilla com és la solució, la compliquem i l'enredem fins espatllar-la.

Sempre s'ha de provar, per sortir del dubte, i si no funciona, som prou inteligents com per saber que hem d'agafar una altra via.

Hem d'enterrar el passat que ens fa mal, i mirar endavant cap a un futur millor. Sense riscos no hi ha triomf. Jo sempre dic que "l'èxit és dels valents". Per tant, i em reitero, hem de ser valents i treure'ns tots els fantasmes del passat i tirar endavant sense mirar enrera.

Com va dir el poeta (amb la paradoxa de que era espanyol):

"Caminante no hay camino,
se hace camino al andar.
Al andar se hace camino,
y al volver la vista atrás,
se ve la senda que nunca
se ha de volver a pisar.
Caminante no hay camino,
sino estelas en la mar."

És l'hora d'arriscar-se. Amb totes les conseqüències.

VISCA CATALUNYA LLIURE!!!